ua en ru

У правоохоронних органів були всі підстави порушити кримінальну справу проти Тимошенко, - Азаров

У правоохоронних органів були всі підстави порушити кримінальну справу стосовно Тимошенко. Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр. Микола Азаров, передає кореспондент РБК-України.

"Суть питання мені зрозуміла абсолютно, що за ці 405 млн дол, які зараз від нас вимагає міністерство оборони (РФ) хтось же повинен відповісти, напевно. Хто повинен відповісти? Ті, хто приймав це рішення, хто взяв цей борг на країну, на державу. Тому, якщо відповідні органи таке справу порушили, значить, у них були підстави. А що вони повинні були робити? Робити вигляд що вони цього не знають?", - сказав прем'єр.
За його словами в разі б якби правоохоронні органи проігнорували цей факт, їм би довелося нести за це відповідальність. Прем'єр не взявся прогнозувати, як розвиватиметься ця справа: "поживемо - побачимо".
Нагадаємо, 12 жовтня 2011 Служба Безпеки України порушила нову кримінальну справу проти екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка. Справа порушена за діяльність компанії ЄЕСУ.