ua en ru

Біля узбережжя Індії невідомий корабель скинув у море кілька тонн нафтових відходів

Невідомий корабель скинув у море кілька тонн нафтових відходів біля західного узбережжя Індії. В результаті пляжі Гоа, найбільш популярного з усіх індійських курортів, виявилися покриті згустками мазуту. Відповідно до припущень індійських військово-морських сил і берегової охорони, які намагаються вистежити судно, інцидент міг статися три дні тому, передає РБК з посиланням на Associated Press, яке в свою чергу посилається на Міністерство захисту навколишнього середовища та екології країни. У відомстві також повідомили про готовність до негайних дій, як тільки корабель вдасться виявити. Про які саме дії йде мова, не уточнюється.
На даний момент найбільшою мірою забруднені курорти Кольвах, Кандолім і Калангут. Згустки мазуту там можуть перебувати на глибині до 15 см. З забрудненням активно борються співробітники місцевих спеціальних служб, однак прибій вимиває на берег все більше і більше промислового бруду.
Танкери час від часу скидають у море відходи, які містять нафтопродукти, однак цей випадок в місцевому Інституті океанографії вважають показовим."Сира нафта змішується з водою, в результаті чого утворюється емульсія, схожа на шоколадний пудинг. Вітри і хвилі поділяють нафтові плями і перетворюють їх на невеликі згустки", - повідомили в науковій установі.
Представники індустрії туризму стурбовані, що подія може відлякати туристів від курортів Гоа, які вважаються одними з найдешевших в Індії. Щорічно їх відвідують 2,5 млн курортників, включаючи 0,5 млн іноземців, переважно з Великобританії, Ізраїлю і Росії. Туристичний сезон на Гоа триває з жовтня по березень.