ua en ru

У нового уряду Греції є історична можливість подолати кризу, - експерти

Новий грецький уряд після формування може налагодити співпрацю з європейськими партнерами в цілях протидії гострій суверенній борговій кризі. Таку думку висловили експерти "Синьхуа".

"Результати парламентських виборів свідчать про те, що грецькі виборці не хочуть виходити з єврозони... Що стосується майбутнього, то Греції і її міжнародним кредиторам необхідно знайти баланс між реалізацією жорстких заходів бюджетної економії, спрямованих на стабілізацію фінансової ситуації в Греції, і наданням Афінам можливості виявляти гнучкість в області стимулювання економічного зростання", - говориться в повідомленні "Синьхуа".

Однак, відзначили експерти, можливо, Греції буде потрібно більше часу для виконання своїх зобов'язань, оскільки економічний спад в цій країні триває вже 5 років.

"Провідні політичні партії Греції повинні зрозуміти, що питання про вихід країни з єврозони вже не стоїть, так як цей крок навряд чи допоможе грецькій владі вирішити економічні проблеми держави. Швидше навпаки: він призведе до довгої та хворобливої адаптації в економічній і соціальній сферах. Крім того, вихід Греції з єврозони завдав би значний збиток її європейським партнерам... З перерахованих вище причин грецьким партіям необхідно в найкоротші терміни створити новий уряд і переконати населення країни в необхідності проведення політики бюджетної економії", - відзначають аналітики.

Доброю новиною, на думку експертів, є те, що європейські партнери Греції, хоча і наполягають на виконанні основних умов надання фінансової допомоги, вже надіслали сигнал про те, що вони готові переглянути деякі пункти угоди, щоб його було легше втілити в життя.

Нагадаємо, в неділю, 17 червня, повторні парламентські вибори в Греції завершилися перемогою з незначною перевагою партії "Нова демократія", що підтримує план бюджетної економії.