ua en ru

У КПУ є всі шанси виграти позов проти влади в ЄСПЛ, - європейський експерт

У представників КПУ є всі шанси виграти в Європейському суді з прав людини позов проти офіційного Києва, який пропонує заборонити діяльність КПУ. Про це заявив експерт ЄС Вольфганг Грасс.
За його словами, сама ідея введення санкцій проти конкретно взятої структури, що не є антинаціональною та антинародною, суперечить основним принципам демократії, які сповідує Об'єднана Європа.

"За дивним збігом обставин ті, хто пропагує такі заборони, сьогодні виступають за якнайшвидший вступ України до Європейського Союзу, - зазначив Грасс. - Вони повинні розуміти, що цивілізована Європа цього не допустить, а отже ЄСПЛ задовольнить всі вимоги українських комуністів".

Нагадаємо, напередодні лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що його партія буде відстоювати своє право на існування у вищих європейських структурах.

"Ми розраховуємо на прогресивну частину Європи, яка також стурбована тим, що в Україні до влади прийшли профашистські організації. Депутати Європарламенту висловлюють відповідну позицію і в національних парламентах", - сказав голова КПУ.