ua en ru

У Держінвестпроекту є сім пропозицій на побудову концесійної дороги від Столичного до Харківського шосе у Києві, - Каськів

У Держінвестпроекту є сім пропозицій на побудову концесійної дороги від Столичного до Харківського шосе у Києві. Про це заявив під час громадських слухань за результатами відкритого міжнародного тендеру добудови міської кільцевої дороги від Столичного до Харківського шосе сказав голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо настроїв та динаміки цього процесу я хочу сказати, що вже на сьогодні ми маємо сім звернень від провідних світових компаній-концесіонерів з листами зацікавленості щодо участі у реалізації цього проекту. Тому ми очікуємо, що участь в конкурсі буде активною і цей проект буде реалізований за тією моделлю, яку ми визначили. І проект на концесійній основі отримає шанс бути реалізованим в Україні, і ми створимо прецедент, коли дорожня інфраструктура в Україні буде розвиватися не за рахунок бюджетних коштів, а за рахунок приватних інвестицій", - сказав Каськів.

Він додав: "Це серйозний намір, зважаючи на наші високі очікування від економічних параметрів проекту... І є цілком можливим, щоб держава не давала жодних гарантій щодо забезпечення обсягу трафіку на цій ділянці трасі, як це практикується в окремих випадках при реалізації концесійних доріг".

Нагадаємо, раніше Каськів заявив, що Держінвестпроект у 2012 р. витратить на імідж 47 млн грн.