ua en ru

У Генпрокуратури немає доказів провини Арбузова, - Піскун

У слідчих ГПУ немає доказів вини екс-першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова, тому Інтерпол не оголошує його в міжнародний розшук. Про це заявив екс-генпрокурор Святослав Піскун.

Піскун також зазначив, що слідчі Генпрокуратури неправильно організують і ведуть слідство проти Арбузова.

"Арбузова немає в міжнародному розшуку - його немає на сайті Інтерполу. Він (слідчий ГПУ, - ред.) обманює. Вони неправильно спланували наслідок, неправильно його організували, і тому Інтерпол не дає добро на те, щоб оголосити його в розшук. Може вони навіть і звертаються в Інтерпол, але Інтерпол не реєструє, адже неправильно організовано і проведено слідство. Я не хочу вдаватися в подробиці, але я ще раз підкреслюю, що неправильно організовано розслідування", - пояснив він.

Також екс-генпрокурор припустив, що можливо слідчі ГПУ просто не знають, чим відрізняється міжнародний розшук від загальноукраїнського і тому помиляються у своїх брифінгах.

"Можливо, це розшук, який вони подали в українське МВС, а наше МВС могло надіслати це доручення в Молдову, Казахстан, або ще якусь країну третього світу. І вони вже собі ставлять галочку, що ця людина нібито перебуває в міжнародному розшуку. Але це неправда, тому що міжнародний розшук увазі, що ця особа знаходиться в розшуку в Інтерполі. Це міжнародна організація. Я вважаю, що якщо немає результатів слідства, значить члени слідчо-оперативної групи та керівники слідчо оперативної групи не виконують свої прямі службові функції та обов'язки. Або несумлінно виконують їх", - зазначив Піскун.