ua en ru

Силовики видворили жінок-депутатів з палати Тимошенко, в однієї з них серцевий напад, - Аваков

Депутатів Верховної Ради України від "Батьківщини" Олександру Кужель, Тетяну Слюз та Людмилу Денисову із застосуванням сили витіснили з приміщення Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, де вони підтримують акцію протесту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Арсен Аваков.

"Наших жінок депутатів із застосуванням сили грубо винесли з приміщення в ЦКБ. У Слюз серцевий напад", - написав депутат. За його словами, вищезгадані депутати провели ніч разом з Тимошенко в кімнаті для зустрічей з адвокатами.

"Тимошенко відмовляється від усіх лікувальних процедур до тих пір, поки не будуть виконані вимоги. Лікувальному процесу в лікарні протест колег-депутатів не заважає - так як кімната, де знаходяться Тимошенко і депутати ізольована від інших приміщень", - написав Аваков.

Кужель, Денисова і Слюз приєдналися до акції протесту Тимошенко 16 січня ц.р. Прийшовши на побачення до екс-прем'єра, вони відмовилися виходити з відділення, до тих пір, поки не будуть виконані всі вимоги засудженої.
Відзначимо, сьогодні, 18 січня 2013 р., має відбутися чергове засідання суду у справі Тимошенко. Депутати від "Батьківщини" не виключають, що екс-прем'єра можуть доставити в суд силою.

Нагадаємо, 14 січня Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори і повідомила про це у відкритому листі до Президента Віктора Януковича, оприлюдненому її захисником Сергієм Власенком. Тимошенко заявила, що не планує повертатися в палату, поки звідти не приберуть камери відеоспостереження. Вона зазначила, що відмовляється співпрацювати з прокуратурою і судом.

Читайте також: ДПтС спростувала інформацію про демонтаж відеокамер в палаті Тимошенко