ua en ru

ДПтС спростувала інформацію про демонтаж відеокамер в палаті Тимошенко

Державна пенітенціарна служба України (ДПтС) заявляє, що в палаті екс-прем'єра Юлії Тимошенко і надалі залишатимуться відеокамери. Про це повідомив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков, передає прес-служба ДПтС.

"ДПтС України вчергове офіційно заявляє, що в палаті засудженої Юлії Тимошенко завжди було і залишатиметься лише три відеокамери", - сказав Колпащіков і додав: "Мене вражають коментарі народних депутатів, які дозволяють собі робити заяви у ЗМІ підписуючи їх моїм іменем. По-перше, ніхто ніколи не обіцяв знімати ніяких камер у палаті засудженої. І взагалі розмов на цю тему ми не мали. А по-друге, я не піду на порушення закону під їхнім політичним тиском та шквалом брехливих заяв. Ще раз наголошую, що камери у палаті Тимошенко встановлені законно як того від нас вимагають нормативні акти, які жодним чином не суперечать міжнародним стандартам".

Начальник колонії, посилаючись на лікарів ЦКЛ, також підтвердив інформацію про те, що Тимошенко розпочала приймати реабілітаційні процедури.

Крім того, ДПтС України додатково повідомляє, що станом на 14:15 годину народні депутати України, з якими мала намір зустрітись Тимошенко, до ЦКЛ не прибули.

Зазначимо, раніше народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Андрій Павловський заявив, що начальник Качанівської колонії нібито пообіцяв виконати всі вимоги Тимошенко і залишити відеокамери тільки в коридорі лікарні.

Нагадаємо, напередодні Тимошенко оголосила акцію громадянської непокори і повідомила про це у відкритому листі до Президента Віктора Януковича, оприлюдненому її захисником Сергієм Власенком. Тимошенко заявила, що не планує повертатися в палату, поки звідти не приберуть камери відеоспостереження. Вона зазначила, що відмовляється співпрацювати з прокуратурою і судом.

Читайте також: Тимошенко провела ніч в душовій