ua en ru

У.Баффет пожертвував 1,9 млрд дол. на благодійні цілі

Мільярдер Уоррен Баффет пожертвував 1,9 млрд дол. на благодійність. Щорічний внесок від належної йому інвестиційно-страхової компанії Berkshire Hathaway отримали п'ять благодійних фондів. Пожертвування У.Баффет здійснив шляхом випуску 24,5 млн акцій класу B, передає РБК з посиланням Associated Press.
Найбільша сума - 1,6 млрд дол. (20,4 млн акцій) - дісталася фонду Білла і Мелінди Гейтс (Bill and Melinda Gates Foundation), який екс-глава Microsoft заснував разом зі своєю дружиною. Фонд, заснований в 2000 р., виділяє кошти на боротьбу зі СНІД, малярією і туберкульозом в бідних країнах, а також на розвиток освіти в США та комп'ютеризацію публічних бібліотек.
Стан У.Баффета зараз оцінюється в 47 млрд дол., а Б.Гейтса - в 53 млрд дол. У рейтингу журналу Forbes за 2010 р. в списку найбагатших людей вони займають 3-е і 2-е місця відповідно.
Варто відзначити, що місяцем раніше У.Баффет і Б.Гейтс, що лідирують у списку світових "багатіїв" закликали найбагатших людей планети пожертвувати хоча б половину свого майна на благодійні цілі.