ua en ru

У.Баффет може вийти з капіталу автоконцерну BYD

Американський інвестор Уоррен Баффет може вийти з капіталу китайської автомобілебудівної компанії BYD - за останні два роки вартість його пакету акцій компанії зросла в сім разів, до 1,6 млрд дол., пише РБК daily.

З тих пір, як два роки тому У.Баффет вклався в BYD, придбавши за 232 млн дол. 10% акцій цього китайського автомобілебудівника, тому майже завжди і в усьому супроводили успіх і підтримка з різних боків. Папери китайського автовиробника різко подорожчали після інвестицій мільярдера і до цих пір показують кращу динаміку, ніж акції конкурентів, що мають схожі з BYD показники виручки і прибутку.

Вихід мільярдера з капіталу BYD вірогідний тим, що перспективи акцій компанії виглядають зараз зовсім не блискуче: за останні десять місяців вони подешевшали на 20% через те, що загальна ейфорія навколо цього автовиробника стихла. Крім того, аналітики прогнозують, що показники бізнесу BYD за третій квартал виявляться досить слабкими і це теж негативно позначиться на вартості акцій автоконцерну.