ua en ru

У в'язницях РФ незаконно перебувають 70 українців і кримських татар, - Геращенко

У в'язницях РФ незаконно перебувають 70 українців і кримських татар, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Також на окупованому Донбасі незаконно утримуються десятки військових і цивільних

У тюрмах Російської Федерації, а також на тимчасово окупованих РФ територіях України незаконно перебувають 70 українців та кримських татар. Про це заявила перший віце-спікер парламенту, учасник переговорів у Мінську Ірина Геращенко в інтерв'ю львівському виданню "Дивись.info".

"Якщо говорити про тих людей, за яких бореться Україна, то в тюрмах Російської Федерації і окупованого Криму на сьогодні знаходиться 70 українців і кримських татарів. На окупованому Донбасі утримуються десятки військових та цивільних, серед яких є й журналіст Станіслав Асєєв", - розповіла вона.

При цьому, за її словами, "бойовики підтверджують, що у них нібито утримуэться лише пара десятків людей".

Геращенко зазначила, що Україна веде боротьбу за те, щоб, "знайти інформацію про кожного українця незаконно утримуваного, місце його знаходження, "вибити" з бойовиків визнання, що він у них є. І потім ми, звичайно, вимагаємо його звільнення".

Вона в черговий раз нагадала, що українська сторона готова передати РФ 36 росіян, які вчинили тяжкі злочини проти суверенітету, територіальної цілісності України.

Нагадаємо, раніше Вона заявляла, що Росія планує і далі використовувати українських політв'язнів для торгу і шантажу і в брудних політичних іграх.