ua en ru

З в'язниць ДНР з 2015 року перевели майже півтори сотні в'язнів, - ООН

З в'язниць ДНР з 2015 року перевели майже півтори сотні в'язнів, - ООН Фото: з в'язниць ДНР з 2015 року перевели майже півтори сотні ув'язнених (pixabay.com)

На підконтрольну Україні територію з ДНР перевели 147 ув'язнених

З 2015 року з в'язниць самопроголошеної "Донецької народної республіки" в місця позбавлення волі на підконтрольній території Україні були переведені 147 ув'язнених. Про це під час доповіді про ситуацію з правами людини в Україні заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми помічаємо, що під час звітного періоду ув'язнені, які потрапили в місця позбавлення волі ще до конфлікту, були переведені з так званої ДНР на територію, контрольовану урядом. Разом це становить 147 таких ув'язнених, які були переведені починаючи з 2015 завдяки постійній роботі сторін ", - заявила Фрейзер.

Крім того, Фрейзер зазначила, що з 16 лютого по 15 травня уздовж лінії розмежування на сході України фіксувалися постійні порушення режиму припинення вогню і обстріли.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" вже відвідують українські в'язниці для верифікації засуджених та затриманих за злочини проти України.