ua en ru

Більше тисячі промисловців вимагають від Гройсмана повернути держзамовлення

Більше тисячі промисловців вимагають від Гройсмана повернути держзамовлення Фото: акція протесту промисловців під КМУ

Більше тисячі промисловців під Кабміном вимагають не забирати замовлення в українських підприємств. Акцію протесту викликало рішення "Нафтогазу" про скасування державного замовлення на модернізацію вітчизняної ГТС, до реалізації якого повинні були бути залучені підприємства з різних регіонів України – "Зоря"-"Машпроект" (Миколаїв), Сумське НВО, "Інтерпайп" (Дніпро), "Дніпроспецсталь" (Запоріжжя) і "Укргазпромбуд" (Полтава), повідомляють ЗМІ.

Так, протестувальники вимагають скасувати рішення "Нафтогазу" і повернути Сумському НВО замовлення на модернізацію газотранспортної системи, а також покарати винних у зриві модернізації ГТС і притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Більше тисячі промисловців вимагають від Гройсмана повернути держзамовлення

Серед гасел учасників акції: "Ми рятуємо ГТС – "Нафтогаз" нищить!", "Не перетворюйте ГТС в металобрухт!", "Закордонні "прокладки" кращі, ніж вітчизняний виробник?", "Руки геть від державних замовлень!" та інші.

Як повідомили протестувальники, у разі невиконання їх вимог, акція стане безстроковою.

Більше тисячі промисловців вимагають від Гройсмана повернути держзамовлення

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" скасував проведені на початку листопада тендери на модернізацію трьох компресорних станцій – "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька". У НАК "Нафтогаз України" зазначили, що причиною відмови від модернізації ГТС є нібито відсутність необхідності через можливий ризик введення РФ в експлуатацію "Турецького потоку".

Сума держзамовлення становить 4,13 млрд гривень. Головним підрядником виступило Сумське машинобудівне НВО. 30% робіт повинно було виконати миколаївське підприємство "Зоря"-"Машпроект". Також до виконання робіт у рамках замовлення повинні бути залучені ТОВ "Інтерпайп" (Дніпро), ПАТ "Дніпроспецсталь" (Запоріжжя) і ТОВ "Укргазпромбуд" (Полтава) та ще 7 підприємств.