ua en ru

Тимчук: США можуть припинити фінансову підтримку ЗСУ

Тимчук: США можуть припинити фінансову підтримку ЗСУ Фото: Дмитро Тимчук

Питання фінансування вирішиться в липні

Сполучені Штати Америки (США) можуть припинити фінансову підтримку Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук в Facebook.

"Хочу передати великий привіт Генеральному штабу ЗС України. Поки натовп захисників ГШ бойко розповідають про те, як здорово працює наше військове командування, Україна опинилася перед загрозою втратити військову підтримку США. І саме через "ефективності" роботи нашого військового керівництва", - написав він.


Як повідомляє Тимчук, сьогодні відбулася зустріч невеликої групи народних депутатів України з американською делегацією на чолі із заступником міністра оборони США Майклом Карпентером.

"Розмова була про реформування ЗС України. Точніше - імітації цього процесу. Для порівняння гостями із США наводилася Нацгвардія України, в якій чомусь ці процеси йдуть цілком успішно. І проводилися нехороші паралелі з бюрократичним болотом у ВСУ, де вже скоро два роки посилено розробляють концептуальні документи, які поки що ніхто в очі не бачив. Але справа навіть не в документах, а в реальних процесах реформування. Цитую дослівно думку американської сторони: "багато красивих слів, але дуже мало справ", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Тымчука, США не допомагатимуть українській армії за рахунок американських платників податків, якщо українська армія "вперто не хоче допомагати собі сама".

"Якщо ситуація не зміниться, США будуть розглядати питання про припинення допомоги ВСУ. дедлайн - до Варшавського саміту НАТО, тобто до липня цього року", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США збільшили суму допомоги для України до 658 млн доларів в 2016 році.