ua en ru

Тимчук повідомляє про загрозу екологічної катастрофи в Донецькій області

Тимчук повідомляє про загрозу екологічної катастрофи в Донецькій області Фото: Дмитро Тимчук

На Донбасі можливе сходження отруйного селевого потоку, формування токсичної хмари, зараження річки Кривий Торець

Населені пункти Новгородське і Нелеповка знаходяться під загрозою екологічної катастрофи. Про це повідомляє у Facebook лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Моніторинг групи ІС виявив серйозну проблему екологічного характеру в районі н. п. Новгородське (Донецька обл., розташований поблизу лінії фронту). Зокрема, у селищі знаходиться Дзержинський фенольний завод (нині - ТОВ "НВО "Інкор і К" КХП Фенольний завод), де, в свою чергу, розташований шламонакопичувач з 400 тис куб м відходів фенольного і нафталинового виробництва", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, дамба шламонакопичувача частково пошкоджена в результаті обстрілу з боку бойовиків, також пошкоджено трубопровід, через який ведеться відкачування води, і в даний час рівень рідини в накопичувачі досяг критичної позначки. Дамбу може прорвати в будь-яку хвилину.

"Результатом прориву було б сходження отруйного селевого потоку, формування токсичної хмари, зараження річки Кривий Торець. І - загибель людей. Під загрозою екологічної катастрофи в першу чергу - н. п. Новгородське і Нелеповка. Всього - 13 тисяч осіб", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, через те, що в районі дамби знаходиться безліч вибухонебезпечних предметів, роботи по її зміцненню ускладнені.

Нагадаємо, раніше розвідка заявляла про погіршення екологічної обстановки на Донбасі через дії військових Російської Федерації.