ua en ru

Тимчук: в СБУ повідомили, що Сурков фігурує у справі про створення ДНР

Тимчук: в СБУ повідомили, що Сурков фігурує у справі про створення ДНР Фото: Владислав Сурков

Помічник Путіна фігурує у кримінальній справі щодо діяльності ДНР

В Службі безпеки України (СБУ) заявили, що радник президента Росії Владислав Сурков фігурує у кримінальній справі про створення так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це в Facebook повідомляє лідер групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Як випливає з відповіді голови СБУ на моє депутатське звернення, В.Сурков таки фігурує у кримінальній справі щодо створення і діяльності терористичної організації ДНР. Упевнений, що його вина не тільки буде повністю доведена, але, зрештою, він опиниться на лаві підсудних і понесе заслужене покарання", - написав Тимчук.

Зазначається, що справа розслідується за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2, ст. 110 і ч. 1 ст. 258-3 ККУ - про створення терористичної організації, діяльність якої спрямована на зміну конституційного ладу, захоплення державної влади, зміна меж території та державного кордону України.

Относительно уголовного дела против В.СурковаО роли помощника Путина В.Суркова в развязывании кровавой бойни на Донбас...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 14 марта 2016 г.

Нагадаємо, розвідка Міністерства оборони України повідомила, що під час останнього візиту Владислава Суркова в так звані ДНР і ЛНР обговорювалося питання відновлення бойових дій на сході України.