ua en ru

Розвідка: Сурков обговорював у ДНР/ЛНР відновлення бойових дій на Донбасі

Розвідка: Сурков обговорював у ДНР/ЛНР відновлення бойових дій на Донбасі Фото: Владислав Сурков (Joinfo.ua)

За даними ГУР Міноборони України, в лютому радник Путіна двічі перебував на окупованих територіях

Під час останнього візиту радника президента Російської Федерації Владислава Суркова до так званих ДНР і ЛНР обговорювалося питання відновлення бойових дій на сході України. Про це сьогодні заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час останнього візиту Суркова до окупованих територій розглядалося і активно обговорювалося питання щодо відновлення бойових дій. Основною метою таких дій російських окупаційних військ вважається вихід на адміністративні межі Луганської та Донецької республіки", - повідомив Скібіцький.

За його словами, також обговорювалася можливість залучення ФСБ до дестабілізації на окремих підконтрольних українському уряду територіях.

"Крім того, під час візиту Суркова активно обговорювалося питання залучення структур ФСБ Росії для дестабілізації ситуації на українських територіях - насамперед, Харківська область, Запорізька область та інші території нашої держави", - зазначив Скібіцький.

Водночас представник ГУР Міноборони уточнив, що в лютому Сурков двічі перебував на територіях невизнаних республік. "Тільки в лютому цього року двічі радник президента Росії Сурков перебував на окупованих територіях", - наголосив Скібіцький.

Нагадаємо, напередодні СБУ повідомила про приїзд помічника Путіна до Донецька.

Як повідомлялося раніше, Генкрокуратура перевіряє можливий вплив ФСБ і Суркова на дії проти Євромайдану.