ua en ru

Тимчук: РФ блокує запобігання екологічної катастрофи на Донбасі

Тимчук: РФ блокує запобігання екологічної катастрофи на Донбасі Фото: Дмитро Тимчук розповів про ситуацію навколо дамби шламонакопичувача у районі Новгородського

Тимчук звинуватив російську сторону СЦКК в бездіяльності по режиму "тиші" в районі Новгородського

Росія блокує запобігання екологічної катастрофи в районі Новгородського Донецької області. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Тимчук зазначив, що в цьому районі поблизу лінії розмежування знаходиться шламонакопичувач з 510 тис. куб. м відходів фенольного і нафталинового виробництв, а дамба шламонакопичувача частково пошкоджена в результаті обстрілів. Він також уточнив, що відповідальність за ситуацію несе російська сторона СЦКК, яка "вперто не бажає вирішити питання з терористами щодо забезпечення режиму "тиша" на час проведення робіт на дамбі".


Тимчук також зазначив, що штаб АТО за останні три місяці двічі погоджував проведення робіт на дамбі, однак на 15 травня 2016 року відповіді від російської сторони СЦКК щодо режиму "тиші" не надходило.

"Відповідно, роботи заблоковані – цивільний персонал зі зрозумілих причин не готовий проводити роботи під вогнем бойовиків... Чергова заявка на проведення робіт надійшла в штаб АТО 10 травня, орієнтовно буде розглянута 16-18 травня. Штаб АТО, впевнений, дасть дозвіл. На відміну від росіян та підконтрольних їм терористів", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Тимчук повідомляв про загрозу екологічної катастрофи в Донецькій області.