ua en ru

Тимчук: в ДНР вирішили, що мінські домовленості суперечать їх "конституції"

Тимчук: в ДНР вирішили, що мінські домовленості суперечать їх "конституції" Фото: Дмитро Тимчук

Мінські угоди виключають можливість визнання ДНР "незалежною державою"

У так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) вирішили, що положення Комплексу заходів по виконанню мінських домовленостей суперечать "конституції ДНР". Про це у Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Як повідомляється, таке рішення бойовики прийняли в ході засідання "комітету народної ради ДНР з питань зовнішньої політики і міжнародних зв'язків". На засіданні бойовики, зокрема, обговорили питання "захисту інтересів республіки у межах затвердженого Комплексу заходів по виконанню мінських домовленостей від 12.02.2015".

"У ході обговорення депутати" прийшли до висновку, що положення Комплексу заходів суперечать "конституції ДНР". Зокрема, "парламентарії ДНР" вважають, що п. 4 мінських домовленостей (передбачає проведення переговорів про модальності місцевих виборів за українськими законами та визначення "особливого статусу" Донбасу) виключає можливість визнання "ДНР" "незалежною державою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомляється, п. 8 домовленостей (передбачає повне відновлення соціально-економічних зв'язків, насамперед, виплату пенсій та інших соціальних виплат) розцінюється як спроба зробити "республіку" повністю залежним від Києва "осколком України".

"Проведення конституційної реформи в Україні та децентралізація влади в межах регіонів з особливим статусом (п.11 Комплексу заходів) розглядається в контексті передумов до розпуску "парламенту" і як "загроза ліквідації ДНР". Після бурхливої дискусії "парламентарями" прийнято рішення створити на базі вказаного комітету" якусь "консультаційну групу фахівців" для обговорення відповідної "стратегії захисту" та звернутися з відповідними напрацюваннями до О. Захарченка і Д. Пушиліна", - йдеться в повідомленні.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Продолжается эскалация конфликта в зоне АТО. Российско-террор...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 16 февраля 2016 г.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську заплановано засідання Тристоронньої контактної групи.