ua en ru

Тяжкохворих серед постраждалих в Києві через акції 30 листопада та 1 грудня немає, - МОЗ

Міністерство охорони здоров'я констатує відсутність тяжкохворих серед постраждалих в Києві через масові акції протестів 30 листопада та 1 грудня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ.
Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова відвідала 7 грудня постраждалих, які перебувають під вартою у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, а також постраждалих, які знаходяться в Київській міській клінічній лікарні №12 та Центральному госпіталі МВС. За її словами, вони забезпечені всім необхідним.
"Сьогодні в жодній лікарні немає важких хворих, а є тільки хворі, які потребують доліковування. В основному, це хворі з травмами голови, струсом мозку, забоєм кінцівок або пошкодженням м'яких тканин", - зазначила чиновник.
Нагадаємо, з 21 листопада в Україні після розпорядження Кабміну про призупинення євроінтеграції почалися акції протесту. У ніч на 30 листопада "Беркут" розігнав з Майдану Незалежності в Києві демонстрантів, при цьому сильно побивши деяких. Після цієї події акції протесту посилилися. 1 грудня біля Адміністрації Президента сталися зіткнення демонстрантів і міліції. В результаті сутичок було госпіталізовано кілька сотень демонстрантів і більше ста міліціонерів.