ua en ru

Тягнибок: Розробка нової системи для персонального голосування у ВР - це спосіб влади тягнути час

Народний депутат України, лідер фракції "Свобода" у парламенті Олег Тягнибок упевнений, що ідея розробки нової системи індивідуального голосування в парламенті, яка може бути активована через півроку - спосіб відтягнути час. Про це Тягнибок заявив у ході спільного брифінгу лідерів опозиційних фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розповіді про те, що необхідно півроку для того, щоб розробити ... і ввести нову систему "Рада", - все це відмовки і спроби затягнути час для того, щоб вирішувати свої особисті проблеми. Ми розуміємо, що партія влади боїться персонального голосування, але позиція трьох опозиційних фракцій є однозначною, рішучої, чіткою і невідворотньою. Ми будемо стояти до того часу, поки влада не включить систему Рада-3 і це буде правильно і в результаті будуть вирішені всі проблемні питання, які зараз стоять перед українською державою", - сказав Тягнибок.

Парламентська опозиція сьогодні до початку пленарного засідання заблокувала трибу ВР, вимагаючи персонального голосування депутатів. Напередодні, це питання обговорювалося парламентаріями на погоджувальній раді, в ході якої голова регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко заявив, що система Рада-3 недосконала і потрібна нова система для голосування. У свою чергу, спікер парламенту Володимир Рибак заявив, що НАНУ за півроку готова розробити і оснастити парламент системою "Рада-4".

Через неможливість відкрити другу сесію Ради VII скликання глави парламентських фракцій згадали про норму Конституції, відповідно до якої якщо протягом 30 днів ВР не може розпочати роботу, Президент розпускає парламент і призначає перевибори. Свою готовність знову почати боротьбу за голоси виборців вже висловили Єфремов (голова фракції ПР) і Кличко (глава фракції Удар).

Читайте також: Депутати заговорили про дострокові парламентські вибори.