ua en ru

Тягнибок: "Єдиною конкретикою "Діалогу з країною" Януковича стала здача української ГТС в оренду"

Єдиною конкретикою "Діалогу з країною" Президента України Віктора Януковича стала здача української ГТС в оренду. Про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", повідомляє прес-служба ВО.

Тягнибок вважає, що Віктор Янукович не запропонував жодного рішення тих проблем, які на сьогодні є в Україні. "Нічого конкретного не було сказано про боротьбу з корупцією та тіньовою економікою, наповнення бюджету, ліквідацію приватних монополій. Натомість країна вкотре почула набір пустих фраз про те, як Янукович "знає про всі проблеми народу та економіки загалом" і що "дуже багато вже зроблено"", - заявив Тягнибок.

За його словами, "Спілкування з Президентом" було очевидно зрежисоване, "адже доступ до мікрофону здебільшого мали окремі колективи та громадські організації чи віддалені громади, тим самим обмежуючи розмову загальними фразами про те як Янукович "страшенно співчуває й хоче допомогти" тій чи іншій конкретній групі"".

"Проте країна чітко почула наміри режиму відмовитися від контролю над українською газотранспортною системою на користь Кремля. Янукович нарешті офіційно повідомив про свої наміри передати українську ГТС в оренду консорціуму, який контролюватиме російський "Газпром"", - зазначив політик і додав: ""Свобода" вимагає негайно відкрити деталі переговорного процесу з Росією щодо передачі в оренду української ГТС та відкрити вже досягнуті домовленості".

Читайте також: Діалог Президента з країною: Янукович чотири години спілкувався з українцями (фото, відео)