ua en ru

Twitter залучив додатковий капітал від групи інвесторів на чолі з DST Global

Швидкозростаючий сервіс мікроблогів Twitter залучив додаткове фінансування від венчурних інвесторів на чолі з інвестфондом DST Global Юрія Мільнера, передає РБК з посиланням на CNNMoney. Twitter не розкриває суму операції, але відзначає, що це "значний" обсяг інвестицій.
За даними дослідницької фірми VC Experts, що спеціалізується на інформації про не публічні компанії, минулого тижня Twitter вніс поправки в статут компанії, що дозволяють випустити до 25 млн нових акцій і розмістити їх за ціною близько 16 дол. за папір. Це означає, що в ході останнього раунду фінансування Twitter міг залучити близько 400 млн дол. Як повідомили блоги Кремнієвої долини, виходячи з нових інвестицій бізнес Twitter оцінюється в 8 млрд дол. Компанія повідомила, що направить залучені інвестиції на поповнення штату, міжнародне зростання і " агресивні інновації ".
Нагадаємо, на початку 2011 р. американська ділова преса повідомляла, що про покупку Twitter роздумують найбільша у світі соціальна мережа Facebook і інтернет-гігант Google. У перспективі менеджмент Twitter розраховує вивести сервіс на IPO, сподіваючись на оцінку компанії в десятки мільярдів доларів. Інвестфонд DST Global афільований з російським інтернет-холдингом Mail.ru Group і раніше інвестував у такі перспективні інтернет-компанії, як Facebook, Zynga і Groupon.