ua en ru

Twitter і Facebook не були готові до протидії спробам РФ втрутитися у вибори США

Twitter і Facebook не були готові до протидії спробам РФ втрутитися у вибори США Ілюстративне фото (LoboStudioHamburg)

Twitter і Facebook визнали, що не були готові до боротьби з пропагандою

Представники Twitter і Facebook в Сенаті США визнали, що не були готові до протидії спробам Росії втрутитися в президентські вибори 2016 року. Про це повідомляє DW.

"Знадобилося надто багато часу на те, щоб помітити проблему, і спочатку ми діяли занадто повільно, щоб її усунути", - заявила операційний директор компанії Facebook Шеріл Сендберг, виступаючи в середу, 5 вересня, на засіданні у сенатському комітеті по розвідці, присвяченій зарубіжного впливу на соціальні мережі.

За її словами, "втручання було абсолютно неприйнятним, воно суперечить цінностям нашої компанії". Представник Facebook додала, що забезпечення безпеки є нескінченним процесом. Вона розповіла, що компанія подвоїла число співробітників у цій сфері, а також використовує штучний інтелект для вирішення проблеми.

У свою чергу, виконавчий директор Twitter Джек Дорсі заявив, що компанія була погано підготовлена до використання соціальної мережі як інструменту політичних маніпуляцій, які мали місце в останні роки.

Він нагадав, що Twitter створювався як публічний майданчик для вільного вираження думок, але при цьому платформа для мікроблогів виявилася не готова до протидії "образам, харрасменту, атак армій тролів і ботів, використаних для пропаганди".

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, глава компанії Facebook Марк Цукерберг в Європарламенті вибачився перед жителями Європи за витік даних. За його словами, "це була помилка".

Крім того, Цукерберг спростував заяву президента США Дональда Трампа в Гельсінкі (Фінляндія) про відсутність доказів того, що росіяни використовували соціальні мережі для втручання в президентські вибори США в 2016 році.