ua en ru

ТВі та "5 канал" найближчим часом подадуть касаційну скаргу до ВАСУ на рішення КААС

ТВі та «5 канал» найближчим часом подадуть касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) на рішення Київського апеляційного адміністративного суду (КААС). Про це на прес-конференції заявили генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький та представник «5 каналу» у суді Тетяна Малашенкова, коментуючи рішення КААС щодо незаконності видачі ліцензій на мовлення цим телеканалам, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Т.Малашенкова зазначила, що касаційна скарга до ВАСУ буде подана після 3 вересня, як тільки відповідачі отримають від суду всі необхідні документи.

В свою чергу, М. Княжицький заявив, що в ході розгляду справи у ВАСУ канал ТВі має намір підняти питання щодо відшкодування збитків, які зазнав канал внаслідок відміни рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення про розподіл частот. Ці збитки, за його словами, складають десятки мільйонів гривень і їх має компенсувати Нацрада. Він пояснив, що мова йде в першу чергу про вже придбане та змонтоване обладнання для ведення ефірного мовлення каналом в ряді регіонів «Ми вимагатимемо від Нацради повернути ці кошти», - сказав він.

Окрім того, М.Княжицький додав, що канал ТВі звернеться також до Європейського суду з прав людини та до Європейської комісії. Щодо останньої, він уточнив, що мова йтиметься про захист іноземних інвестицій, оскільки інвестором каналу є представник Великої Британії.