ua en ru

Туск закликав назавжди закрити "Балканський маршрут" мігрантів

Туск закликав назавжди закрити "Балканський маршрут" мігрантів Фото: Дональд Туск висловився щодо кризи мігрантів у Європі

На його думку, це необхідно підтвердити політично і на практиці

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав назавжди закрити міграційний "Балканський маршрут", через який біженці нелегально потрапляли до країн Західної Європи. Про це йдеться в його заяві напередодні саміту у Відні, присвяченому питанням міграційної кризи, оприлюдненій на сайті Євроради.

"Сьогодні ми повинні обговорити, як підвищити ефективність наших дій. Ми повинні підтвердити, політично і на практиці, що західно-балканський маршрут незаконної міграції закритий назавжди. Ось чому я радий, що канцлер Керн узяв на себе ініціативу й організував цю зустріч", - зазначив Туск.

На його думку, ключ до вирішення міграційної кризи - відновлення ефективного контролю на зовнішніх кордонах Європейського Союзу.

"Очевидно, що важливою передумовою для досягнення цієї мети є тісна співпраця з нашими партнерами на Балканах і в Туреччині", - наголосив він.

Нагадаємо, у Відні (Австрія) сьогодні, 24 вересня 2016 року, проходить саміт із вирішення міграційної кризи за участі лідерів 10 європейських країн.