ua en ru

Туреччина стала на захист Іранської ядерної програми.

Прем'єр-міністр Туреччини Раджип Ердоган став на захист Іранської ядерної програми і назвав Президента Ірану Махмуда Ахмедінежада "другом". Про це він заявив в інтерв'ю ВВС.

Р.Ердоган заявив, що він вірить, що у Ірану "немає намірів" розробляти ядерну зброю. Він додав, що Іранська ядерна програма розрахована виключно для мирних цілей.
Прем'єр-міністр Туреччини зазначив, що "несправедливо з боку ядерних країн маніпулювати фактами про сусіда Туреччини, коли в цей же час не сказати Ізраїлю позбутися від ядерної зброї". "Країни із ядерною зброєю не можуть підійти до іншої країни і сказати: Тобі не можна виробляти ядерну зброю", - сказав він.

Нагадаємо, раніше сьогодні командувач військами США на Близькому Сході і в Центральній Азії генерал Девід Петреус заявив, що Іран є найбільш серйозною загрозою регіональній стабільності.
Виступаючи на слуханнях в Сенаті, генерал підкреслив, що якщо Іран зможе продовжувати свою ядерну програму і стане власником ядерної зброї, обстановка в регіоні дестабілізуватиметься, і там, ймовірно, розпочнеться гонка озброєнь.