ua en ru

Туреччина заявила про ліквідацію майже 400 "терористів" у сирійському Афрін

Туреччина заявила про ліквідацію майже 400 "терористів" у сирійському Афрін Фото: турецький танк (Türk Silahlı Kuvvetleri)

Також у ході операції були знищені 340 об'єктів "терористичних організацій"

Турецькі збройні сили ліквідували 394 "терористи" в рамках військової операції "Оливкова гілка" на півночі Сирії. Про це з посиланням на турецький Генштаб повідомляє газета Milliyet.

За даними Генштабу, всі вони належали до "Робітничої партії Курдистану" (PKK, заборонена в Туреччині), сирійської партії "Демократичний союз" (PYD, Анкара вважає їх союзниками PKK) або курдським Загонам народної самооборони (YPG). Також у ході операції були знищені 340 об'єктів "терористичних організацій".

При цьому в Генштабі Туреччини зазначили, що під час операції загинули троє турецьких військовослужбовців, ще 30 осіб отримали поранення. Також було вбито 13 бійців союзних Анкарі загонів сирійської опозиції.

Раніше офіційний представник Курдських сил самооборони Афрін Рейзан Хеду повідомляв, що ополченці знищили один турецький танк.

Нагадаємо, військова операція Туреччини "Оливкова гілка" стартувала в Афрін 20 січня. В Анкарі вважають, що розташовані в регіоні курдські військові формування пов'язані з PKK і становлять загрозу для Туреччини.