ua en ru

Туреччина заблокувала використовувану ВПС США базу Інджирлік

Туреччина заблокувала використовувану ВПС США базу Інджирлік Фото: авіабаза в Туреччині

Як наголошується, що США чекають від Туреччини пояснення причин блокування бази

Турецькі військові заблокували авіабазу Інджирлік, яка використовується США для нанесення авіаударів по екстремістам в сусідній Сирії. Про це повідомляють американські дипломатичні джерела, передає ВВС.

Як наголошується, бойові вильоти з бази, таким чином, тимчасово припинені. Повітряний простір навколо неї закрито. Також наголошується відключення на авіабазі електрики.


"В даний час турецькі влади не дозволяють літакам злітати з бази Інджирлік", - цитує New York Times представника армії США. За його словами, причини такого рішення невідомі. США чекають від Туреччини пояснення причин блокування бази.

Як наголошується, швидше за все, це захід безпеки, яка дозволяє уряду контролювати власний повітряний простір після спроби збройного перевороту в ніч на суботу.

Зазначимо, що база ВПС США Інджирлік - найсхідніша база Командування ВПС США в Європі. У 2015 році уряд Туреччини схвалив надання доступу авіації коаліції, очолюваної США, до бази для нанесення авіаударів по бойовиків екстремістського угруповання ИГИЛ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що події в Туреччині "накладають відбиток на ситуацію в Україні.