ua en ru

Туреччина викликала німецького посла через нещодавні напади на мечеті

Туреччина викликала німецького посла через нещодавні напади на мечеті Фото: підпал у Німеччині (facebook.com/KocaSinanBerlin)

Анкара направила Німеччині дипломатичну ноту

Міністерство закордонних справ (МЗС) Туреччини викликало посла Німеччини через серію нападів на мечеті і культурні об'єднання. Про це повідомив заступник прем'єр-міністра Туреччини і спікер уряду Бекір Боздаг, передає Hurriyet Daily News.

"Сьогодні наше МЗС викликало посла Німеччини в Анкару. Йому було передано необхідне попередження, і було надіслано ноту", - заявив Боздаг після засідання Кабміну в Анкарі.

Він додав, що Туреччина буде уважно стежити за розвитком подій у Німеччині та закликав німецький уряд вжити "негайних" заходів проти терористичних нападів.

"Німецький уряд та його сили безпеки несуть головну відповідальність за безпеку турецьких громадян та інших мусульман, які проживають у Німеччині", - Боздаг.

Зазначається, що починаючи з 9 березня було здійснено напади на щонайменше дві мечеті та культурні об'єднання в Німеччині.

Нагадаємо, у ніч на 11 березня у столиці Німеччини Берліні в районі Райніендорф скоєно напад на турецьку мечеть. Троє невідомих молодих людей розбили вікно в мечеті й улаштували там пожежу.

Прибулі на місце події пожежники загасили вогонь, але одне з приміщень мечеті повністю вигоріло. Поліція виходить із того, що мова йде про політично вмотивований злочин.