ua en ru

Туреччина видала ордери на арешт 189 юристів у зв'язку зі спробою перевороту в 2016 році

Туреччина видала ордери на арешт 189 юристів у зв'язку зі спробою перевороту в 2016 році Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Юристів підозрюють у зв'язках з прихильниками проповідника Гюлена

Туреччина видала ордери на арешт 189 юристів у зв'язку зі спробою державного перевороту влітку 2016 року. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на місцеві ЗМІ.

"Турецька влада видала ордери на арешт 189 адвокатів в рамках розслідування справи про спробу державного перевороту в липні минулого року. Їх звинувачують у нібито наявності зв'язків з послідовниками мусульманського священнослужителя Фетхуллаха Гюлена, обвинуваченого в спробі путчу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, під час чисток були закриті більше 130 видань, близько 150 журналістів потрапили до в'язниці. Так, це викликало несхвалення з боку правозахисних груп і західних союзників країни, які побоюються, що президент Тайіп Ердоган використовує спробу державного перевороту як привід для придушення інакомислення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина може позбавити громадянства обвинуваченого в спробі держперевороту проповідника Фетхуллаха Гюлена. Повідомляється, що було опубліковано рішення Міністерства внутрішніх справ Туреччини про позбавлення громадянства 130 осіб, у тому числі Гюлена, якщо вони не повернуться до країни протягом трьох місяців.