ua en ru

Туреччина встановила контроль над 20 населеними пунктами на півночі Сирії

Туреччина встановила контроль над 20 населеними пунктами на півночі Сирії Ілюстративне фото (twitter com tcsavunma)

Також військові перекрили шосе між провінційним центром Хасеке і Кобани

Підрозділу турецької армії і воюючі на їх стороні збройні формування сирійської опозиції встановили контроль над 20 населеними пунктами, які розташовані на півночі Сирії. Про це повідомляє РБ-Україна з посиланням на телеканал Al-Hadath.

Як повідомляється, турецькі військовослужбовці і бойовики сирійської опозиції перекрили шосе між провінційним центром Хасеке і Кобани (Айн-ель-Араб) на північно-сході провінції Алеппо. Крім того, їм вдалося захопити блокпост на перетині доріг, що йдуть у міста Телль-Тамер, Айн-Іса і Ракка.

Авіація і артилерія турецьких військ завдають інтенсивні удари по прикордонному місту Рас-ель-Айн, де обороняються бійці курдських Сил народної самооборони", що входять до складу коаліції "Сили демократичної Сирії".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Міністерство оборони Туреччини повідомило, що в ході операції "Мирна весна" було ліквідовано 415 терористів на півночі Сирії. Терористичні позиції були вражені як із землі, так і з повітря.

Відзначимо, 9 жовтня Туреччина оголосила про початок військової операції в північно-східній частині Сирії з метою створення "безпечної зони". Станом на 11 жовтня турецькі військові сили офіційно підтвердили загибель одного військового. За повідомленням курдських сил у Сирії, під час операції було ліквідовано як мінімум 14 турецьких військових.