ua en ru

Туреччина спростила вимоги для отримання громадянства

Туреччина спростила вимоги для отримання громадянства Ілюстративне фото (flickr.com/imf)

Туреччина знизила фінансові умови для видачі громадянства з метою залучення інвестицій

Туреччина знизила фінансові та інвестиційні критерії для отримання громадянства. Про це повідомили в уряді країни, передає Reuters.

Зокрема, до вимог для видачі громадянства Туреччини належать: обсяг інвестицій в іноземній валюті в основний капітал, обсяг депозитів у банках, володіння нерухомістю або державними облігаціями. Відповідність кожному з цих вимог може дати право іноземцю одержати турецьке громадянство.

Тепер необхідний обсяг інвестицій в основний капітал скорочено до 500 тис. доларів з 2 мільйонів доларів, а розмір банківських депозитів - до 500 тис. до 3 мільйонів доларів.

Також громадянами Туреччини після оновлених ребований можуть стати іноземці, якщо вони володіють нерухомістю загальною вартістю 250 тис. доларів протягом трьох років. Або якщо вони протягом трьох років є власниками держбондів на суму в 500 тис. доларів (раніше 3 млн доларів).

Таким чином уряд Туреччини намагається стимулювати інвестиції в економіку країни і підтримати ліру, яка втратила близько 40% з початку року.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна 3 вересня 2018, рівень інфляції в Туреччині досяг найвищої позначки за останні 15 років - 17,9 відсотка. У серпні споживчі ціни зросли на 17,9% порівняно з тим же місяцем попереднього року. Це найбільший приріст з кінця 2003 року, коли у липні інфляція склала 15,85%.

Раніше Туреччина звинуватила США в прагненні до економічної війни.