ua en ru

Туреччина вимагає від України екстрадиції громадянина Німеччини

Туреччина вимагає від України екстрадиції громадянина Німеччини Фото: наручники (РБК-Україна)

Туреччина звинувачує затриманого в Україні громадянина у двох убивствах

Туреччина вимагає від України екстрадиції громадянина Німеччини. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на німецькі ЗМІ.

52-річного Кемаля К. затримали в Україні за ордером на арешт від Інтерполу. Він мешкає в Кельні й має подвійне громадянство. Туреччина звинувачує його у двох убивствах. Німеччина відмовлялася видавати його через "серйозні сумніви" в цій справі.

Чоловік володіє кіоском в Кельні, проте одружений на українці та часто відвідує Україну у приватних справах. Прокуратура Кельна не рекомендувала Кемалю К. їздити за кордон через високу вірогідність арешту за "червоним" ордером Інтерполу, який виданий турецькими правоохоронцями ще в 2002 році. Цим літом його поновили.

Рішення щодо екстрадиції Київ має ухвалити до кінця листопада.

У Туреччині Кемаль К. був пов'язаний із місцевою комуністичною партією. У 2007 році він переїхав до Німеччини, де на кілька місяців був затриманий через "достатню підозру", яка не підтвердилася. У 2016 році отримав німецьке громадянство.

Нагадаємо, у серпні канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала використання Туреччиною ордера Інтерполу на арешт для затримання німецького письменника в Іспанії.