ua en ru

Меркель розкритикувала Туреччину за арешт німецького письменника

Меркель розкритикувала Туреччину за арешт німецького письменника Фото: Ангела Меркель (nato.int)

Туреччина зловживає такими міжнародними організаціями, як Інтерпол

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала використання Туреччиною ордера на арешт Інтерполу для затримання німецького письменника Догана Ахналі в Іспанії, передає Reuters.

Також вона звинуватила Туреччину у зловживанні міжнародними організаціями.

"Це неправильно, і я дуже рада, що Іспанія тепер відпустила його. Ми не повинні зловживати такими міжнародними організаціями, як Інтерпол", - сказала Меркель.

Німецький письменник турецького походження Доган Аханлі був затриманий поліцією Іспанії 19 серпня 2017 року. Причиною затримання стало кримінальне провадження проти Аханлі в Туреччині. У зв'язку з цим Анкара оголосила письменника в розшук по лінії Інтерполу.

В чому саме його підозрюють поки не відомо.

Вже 20 серпня Аханлі випустили на свободу. Однак згідно з рішенням суду, він повинен залишатися в Мадриді, а в Туреччині є 40 днів, щоб подати запит на його екстрадицію з Іспанії.

Як зазначає агентство, відносини між Туреччиною та Європейським союзом відчувають все більшу напругу після торішнього невдалого військового перевороту в Туреччині. Європейсько-турецькі громадяни входять у число 50 тис. осіб, затриманих з тих пір і обвинувачених в участі в держперевороті.

Нагадаємо, Меркель засудила заклик Ердогана до турків у Німеччині голосувати проти її партії.