ua en ru

Туреччина розслідує зникнення журналіста у консульстві Саудівської Аравії

Туреччина розслідує зникнення журналіста у консульстві Саудівської Аравії Фото: Джамаль Хашоггі (скрін відео)

Поліція припускає, що його вбили

Туреччина розслідує зникнення відомого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Як повідомляється, поліція припускає, що журналіст був убитий на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

За даними видання The Washington Post, слідчі підозрюють, що до Туреччини з Саудівської Аравії "для запланованого вбивства" прибула група з 15 осіб, які вбили журналіста в консульстві на початку тижня. Ці люди того ж дня покинули Туреччину, уточнює агенція AFP. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Зазначається, що 59-річний Хашоггі 2 жовтня вирушив зі своєю нареченою в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену в будівлю не впустили і через п'ять годин очікування їй повідомили, що Хашоггі вже пішов з консульства. Вона пізніше сказала, що не довіряє цій інформації і не знає, де зараз перебуває журналіст.

Крім того, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд заявив агентству Bloomberg, що готовий дати дозвіл на те, щоб влада Туреччини обшукали консульство в Стамбулі, щоб довести, що Хашшогі там немає.

"Нам нічого приховувати", - сказав він.

Біля консульства Саудівської Аравії 5 жовтня пройшла акція з вимогою відпустити журналіста на свободу. Головний консул заперечив можливість викрадення журналіста, заявивши, що вони допомагають розслідуванню, передає агенція Reuters.

Нгаадаємо, раніше повідомлялося, що посол Саудівської Аравії в Туреччині був викликаний до Міністерства закордонних справ для консультації з приводу зникнення журналіста Джамаля Хашоггі.