ua en ru

МЗС Туреччини викликало посла Саудівської Аравії через зникнення журналіста

МЗС Туреччини викликало посла Саудівської Аравії через зникнення журналіста Фото: Джамаль Хашоггі (скрін відео)

4 жовтня журналіст зник після того, як залишив будівлю диппредставництва

Посол Саудівської Аравії в Туреччині був викликаний до Міністерства закордонних справ для консультації з приводу зникнення журналіста Джамаля Хашоггі. Про це повідомляє РКБ-Україна, посилаючись на телеканал NTV.

"Посол Саудівської Аравії в Анкарі Велід бін Абдулкерім аль-Хірейджі був запрошений до Міністерства закордонних справ. Посол Хірейджі зустрівся із заступником міністра закордонних справ Явузом Селімом Кираном, якому поставив запитання щодо ситуації навколо саудівського журналіста", - повідомляє телеканал.

За інформацією Hurriyet Daily News, у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі заявили, що 4 жовтня журналіст зник після того, як залишив будівлю диппредставництва. Проте це суперечить словам нареченої журналіста та турецьких чиновників, які стверджують, що журналіст залишається у консульстві.

Нагадаємо, суд М'янми визнав співробітників Reuters винними в отриманні доступу до секретних документів про пересування армії та поліції і засудив до 7 років позбавлення волі. Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що її країна дуже розчарована рішенням суду щодо засудження Ва Лоне та К'яв Сое Оо, і закликала владу М'янми негайного звільнити обох журналістів.

Також у ЄС закликали М'янму звільнити засуджених журналістів Reuters.