ua en ru

Туреччина застерігає США від підтримки курдів у Сирії

Туреччина застерігає США від підтримки курдів у Сирії Фото: американські солдати (defense.gov)

В Анкарі попередили, що американські солдати, переодягнені у форму курдських загонів, можуть стати ціллю турецьких військових

Американські солдати, переодягнені у форму Загонів самооборони Курдистану (YPG), можуть стати ціллю турецьких військових, які проводять операцію в Сирії. Про це в неділю, 4 лютого, заявив віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг, передає DW.

З його слів, якщо солдати США носитимуть військовий одяг YPG і виступатимуть проти турецьких частин, у останніх "не буде можливості розрізнити їх на цьому етапі".

Боздаг також повідомив, що в рамках операції в Сирії турецькі військові мають намір просуватися в бік міста Манбіджа і далі на схід від Євфрату, якщо курдські частини не підуть із територій, які займають. Таким чином Анкара хоче запобігти можливість створення курдами своєї держави біля турецьких кордонів.

За даними турецького віце-прем'єра, з початку операції турецькими військовими було вбито понад 900 терористів "Ісламської держави" і курдських повстанців.

Нагадаємо, у Сирії в районі Афрін під час операції "Оливкова гілка" загинули двоє турецьких військовослужбовців, ще п'ять військових отримали поранення.