ua en ru

Туреччина збудувала стіну довжиною 585 км на кордоні з Сирією

Туреччина збудувала стіну довжиною 585 км на кордоні з Сирією Фото: стіна на кордоні Туреччини та Сирії

Також конструкція укріплена колючим дротом і забезпечена сторожовими вежами

Туреччина завершила будівництво стіни вздовж кордону з Сирією. Про це у вівторок, 11 квітня, повідомило міністерство оборони в Анкарі на офіційній сторінці у Twitter, передає DW.

Згідно з повідомленням, довжина стіни на кордоні з охопленою війною Сирією становить 556 кілометрів, а висота - 3 метри. Також конструкція укріплена колючим дротом і забезпечена сторожовими вежами.

Як повідомили в будівельній компанії, яка брала участь у проекті Toki, стіна складається з мобільних елементів, які можуть бути перенесені на інше місце.

Стіна охоплює південні і південно-східні провінції Туреччини - Хатай, Кіліс, Шанлиурфа, Мардін, Ширнак та Газіантеп.

Всього протяжність турецько-сирійського кордону становить близько 911 кілометрів.

Раніше глава міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що у режиму Башара Асада все ще є хімічна зброя, і він знову може її застосувати в Сирії.

"За наявними у нас даними, у режиму Асада все ще є хімзброя. По всій видимості, режим Асада вчинив нечесно, зберігши частину хімзброї, яку повинен був повністю знищити. Або, можливо, хтось пізніше знову передав йому цю зброю. Це могли бути країни, які підтримують його, або терористичні організації. Іншого варіанту немає. Ясно одне: поки Асад залишається при владі, всі вищевказані ризики зберігаються, вони навіть збільшуються, що погано для майбутнього Сирії ", - сказав Чавушоглу.

Нагадаємо, США виділить мільярд доларів на першу ділянку стіни на кордоні з Мексикою.