ua en ru

Туреччина відповість на відмову США видавати візи турецьким громадянам, - Ердоган

Туреччина відповість на відмову США видавати візи турецьким громадянам, - Ердоган Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (unaoc.org)

Туреччина вживе негайних правових заходів

Туреччина може вжити відповідних заходів у відповідь на ухвалення США рішення про припинення видачі віз для громадян цієї країни. Про це заявив президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це рішення, яке викликає співчуття. Ми засмучені тим, що посольство в Анкарі прийняло таке рішення... Туреччина - це правова держава, ми не якесь там плем'я. І який би не був оприлюднений ними текст, ми обов'язково, негайно, за принципом взаємності, оприлюднимо схожий текст. Він буде застосований до них Турецькою Республікою", - заявив він.

Нагадаємо, 8 жовтня посольство США в Туреччині припинило всі послуги, пов'язані з видачею неімміграційних віз після арешту турецькою владою місцевого працівника консульства США в Стамбулі.

В посольстві США в Анкарі заявили, що дії турецької влади змусили його "переоцінити прихильність уряду Туреччини забезпечення безпеки місій США та їх співробітників".

У свою чергу, після цієї заяви посольство Туреччини в США повідомило про припинення видачі неімміграційних віз американським громадянам.

Відзначимо, 9 жовтня в Туреччині видали ордер на арешт ще одного співробітника консульства США.