ua en ru

Туреччина не допускає німецьку делегацію на свою авіабазу

Туреччина не допускає німецьку делегацію на свою авіабазу Фото: в Туреччині виступають проти візиту німців на авіабазу

Заступник міністра оборони Німеччини планував відвідати турецьку військову базу "Інджирлік" у липні

Туреччина виступає проти візиту на свою авіабазу "Інджирлік" німецької делегації на чолі із заступником міністра оборони Німеччини. Про це повідомили в Міноборони ФРН, передає Reuters.

"Турецькі офіційні особи зараз не схвалюють плани поїздки", - розповів представник міністерства.


Повідомляється, що заступник міністра оборони Німеччини Ральф Браукзіпе планував відвідати військову базу Інджирлік" разом з кількома німецькими парламентаріями у липні.

На військовій базі розквартировано близько 250 військовослужбовців Збройних сил Німеччини. Там базуються шість літаків-розвідників Tornado і дозаправниківв, які беруть участь в очолюваній США антитерористичній операції проти угруповання "Ісламська держава" в Іраку і Сирії.

Німецьке видання Spiegel відзначає, що це вже не перша відмова Німеччині від Туреччини: незабаром після рішення бундестагу з резолюції про геноцид вірмен, Анкара заблокувала візит на Інджирлік групі німецьких журналістів.

Нагадаємо, раніше представник президента Туреччини Ердогана Ібрагім Калін заявляв, що Туреччина готує відповідні заходи проти ФРН після ухвалення німецьким бундестагом резолюції про геноцид вірмен в Османській імперії.