ua en ru

Туреччина заперечила домовленність про припинення вогню з курдами

Туреччина заперечила домовленність про припинення вогню з курдами Фото: Туреччина заявила, що не домовлялася про про припинення вогню з курдами

Джерела у Сирії повідомляють про тимчасове припинення вогню на півночі країни у районі міста Джараблус

Анкара продовжить боротися з усіма терористичними угрупуваннями "у межах верховенства права". Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у вівторок, 30 серпня, передає DW.

Крім того, інформацію про перемир'я спростував і один з командувачів опозиційних сил у Сирії, які підтримуються Анкарою.


Представник сирійської опозиції повідомив, що йдеться не про припинення вогню, а лише про тимчасову паузу у військовій операції.

Джерела агентства Reuters у командуванні турецької армії зазначили, що не домовлялися про припинення боїв з курдськими силами, а у міністерстві закордонних справ Туреччини додали, що ремарки США щодо цілей військової операції Анкари у Сирії є "неприпустимими".

Водночас зі слів Шерваа Дервіша, речника військової ради Манбіджу та представника "Демократичних сил Сирії", які складаються в основному з курдів, угода про тимчасове припинення вогню чинна на півночі Сирії у районі міста Джараблус.

Військова рада Джараблуса також повідомила про тимчасове припинення боротьби з турками "під наглядом міжнародної коаліції під проводом США" задля убезпечення цивільних у місті.

Нагадаємо, раніше представник Центрального командування збройних сил США заявив, що турецькі військові досягли попередньої домовленості з курдськими повстанцями в Сирії не відкривати вогонь проти один одного.