ua en ru

У Туреччині затримали понад 40 осіб за коментарі в соцмережах про операцію проти курдів

У Туреччині затримали понад 40 осіб за коментарі в соцмережах про операцію проти курдів Фото: турецька поліція (Wikimedia Commons)

Серед затриманих - голова другої за величиною опозиційної партії в парламенті Туреччини

У Туреччині затримали 42 особи за коментарі в соціальних мережах, пов'язаних з військовою операцією проти курдів на півночі Сирії, передає Reuters.

Повідомляється, що турецька поліція затримала 42 особи, у тому числі прокурдського політика, нібито за поширення терористичної пропаганди в соціальних мережах про операцію проти формувань курдів на півночі Сирії.

Також повідомляється, що поліцейські рейди відбувалися у провінціях Ізмір, Денізлі, Маніса, Ван і Мурсин. Серед затриманих - голова другої за величиною опозиційної партії в парламенті. Підозрюваний заперечує звинувачення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що турецька армія почала новий наступ на сирійський Афрін. У Генштабі Туреччини заявили, що метою армії на північному заході Сирії є "знищення терористів і об'єктів терористичних структур". До цього турецька армія зайняла 11 населених пунктів, які раніше контролювали курдські формування.