ua en ru

У Туреччині виявили понад 60 тис. об'єктів нерухомості організації Гюлена

У Туреччині виявили понад 60 тис. об'єктів нерухомості організації Гюлена Фото: Фетхуллах Гюлен

Як зазначається, деякі об'єкти нерухомості гюленовской організації, зареєстровані на чужі імена

Влада Туреччини блокували операції з купівлі-продажу близько 62 тисяч об'єктів нерухомості організації опозиціонера і ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого в Туреччині підозрюють в організації військового перевороту. Про це повідомляє Sabah.

"Міністерство охорони навколишнього середовища і міського планування виявило 62,317 тисяч об'єктів нерухомості вартістю в мільярди турецьких лір і заблокувало всілякі операції з ними", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, 4,548 тисяч об'єктів нерухомості - дитячих садків, шкіл, університетів і штабів організації - конфіскували і передали у власність держави.

"2,381 тисяч одиниць конфіскованого майна передали у власність Казначейства міністерства фінансів; 2,167 тисяч - Головному управлінню вакфів", - наголошується в повідомленні.

Крім того, Міністерство фінансів і судові органи Туреччини також виявили належать організації Гюлена 6,619 тисяч і 49,228 тисяч, об'єктів нерухомості відповідно.

"Також державні органи виявили 6,470 тисяч об'єктів нерухомості гюленовской організації, зареєстровані на чужі імена, і запобігли операції з їх купівлі-продажу", - вказується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччини Гюлена загрожує два довічних терміну і майже 2 тисячі років в'язниці.