ua en ru

У Туреччині звільнено понад 2,7 тис. чиновників і військових у справі про заколот

У Туреччині звільнено понад 2,7 тис. чиновників і військових у справі про заколот Фото: турецькі поліцейські (Wikimedia Commons)

Загалом зі своїх постів у державних структурах і в армії було звільнено 2 тис. 756 осіб

У Туреччині звільнено понад 2,7 тисяч державних службовців і військових у зв'язку зі справою про заколот. Про це повідомляє держагентство Anadolu.

Зокрема зазначено, що за підозрою в причетності до підготовки і спроби здійснення державного перевороту в Туреччині в 2016 році зі своїх постів у державних структурах і в армії було звільнено 2 тис. 756 осіб.

За даними влади, в ході нинішньої - чергової хвилі звільнень - своїх посад позбулися 637 військовослужбовців, 360 співробітників жандармерії, 150 професорів і викладачів вишів.

Як повідомляється, всього з моменту придушення невдалого перевороту в липні минулого року було заарештовано близько 50 тис. осіб, 110 тис. співробітників установ звільнено. У ході придушення 240 людей загинуло.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 29 листопада 2017 року суд Туреччини засудив до довічного позбавлення волі 28 військовослужбовців, які брали участь у спробі військового перевороту в країні 15 липня 2016 року.