ua en ru

У Туреччині повідомили причину блокування "Вікіпедії"

У Туреччині повідомили причину блокування "Вікіпедії" Фото: влада Туреччини пояснила, чому заблокувала "Вікіпедію"

Влада Туреччини відновить доступ до "Вікіпедії", якщо вона видалить повідомлення про зв'язки Анкари з терористичними організаціями

У Міністерстві транспорту, судноплавства та зв'язку Туреччини заявили, що блокування доступу до інтернет-енциклопедії "Вікіпедія" пов'язане з відмовою ресурсу видалити повідомлення про зв'язки Анкари з терористичними організаціями. Про це повідомило агентство Anadolu.

За інформацією видання, влада Туреччини повідомили керівництву "Вікіпедії" про необхідність відмови від розміщення "помилкової і необґрунтованої" інформації, проте ресурс відмовився видаляти контент.

"Замість внеску в боротьбу з тероризмом "Вікіпедія" стала частиною кампанії з дискредитації іміджу Туреччини на міжнародній арені", - сказано в повідомленні турецької влади.

Водночас у Мінтранспорту та зв'язку Туреччини підкреслили, що у разі виконання їхніх вимог, доступ до ресурсу може бути відновлений.

Нагадаємо, 29 квітня, у Туреччині доступ до онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" був заблокований фільтрами, які використовуються для цензури в інтернеті.

Турецькі користувачі не могли отримати доступ до статей турецькою мовою, починаючи з 8:00 ранку за місцевим часом у суботу.