ua en ru

З Туреччини до РФ повернуть всіх студентів-росіян, які навчаються по обміну

З Туреччини до РФ повернуть всіх студентів-росіян, які навчаються по обміну Фото: міністр освіти РФ Дмитро Ліванов

Влада РФ вимагає, щоб університети припинили співпрацю з турецькими навчальними закладами

З Туреччини назад до Російської Федерації повернуть всіх студентів-росіян, які навчаються по обміну. Про це повідомляє російська служба ВВС з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки РФ.

Як повідомляється, у відомстві уточнили, що в Туреччині зараз знаходиться менше 100 російських студентів, їх відправлять додому в "максимально стислі терміни".

"Напередодні стало відомо, що влада направила російським університетам лист про необхідність припинити співпрацю з турецькими навчальними закладами. У ньому також повідомлялося про скасування вже запланованих поїздок викладачів і студентів до Туреччини", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, більша частина з 44 вузів, у яких є програми обміну з турецькими університетами, вже повідомили своїх партнерів про розірвання чи призупинення договорів про співпрацю.

Разом з тим, турецькі студенти зможуть продовжити своє навчання в російських вузах.

Так, зазначається, що за даними міністерства, зараз в російських університетах навчаються більше тисячі громадян Туреччини. Вони зможуть продовжити навчання, і ніяких обмежень щодо них робитися не буде.

"Ми дали вказівку всім вузам, щоб максимально уберегти їх від можливих провокацій, в принципі, вони (провокації) не виключені", - заявляв глава міністерства Дмитро Ліванов.

Нагадаємо, відносини між РФ і Туреччиною різко погіршилися після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник на кордоні з Сирією.