ua en ru

У Туреччині прокуратура завершила розслідування у справі про держпереворот 2016 року

У Туреччині прокуратура завершила розслідування у справі про держпереворот 2016 року Фото: спроба перевороту в Туреччині

В суд Стамбула направлено обвинувальний висновок у відношенні 24 підозрюваних

Прокуратура Стамбула завершила розслідування у зв'язку зі спробою державного перевороту 15 липня 2016 року. Про це повідомляє агентство Anadolu.

Зокрема, проведено розслідування дій течії "Паралельна держава" (FETÖ), яку очолює Фетуллах Гюлен.

Повідомляється, що в суд Стамбула направлено обвинувальний висновок у відношенні 24 підозрюваних у терористичній діяльності. У їх числі Фетуллах Гюлен, а також шість генералів і 17 офіцерів, дев'ять з яких ховаються від правосуддя.

"Прокуратура вимагає засудити 10 обвинувачуваних, у тому числі генералів Фетхі Алпая, Мехмета Наіла Йігіта, Озкана Айдогду і Ейюпа Гюрлера до 92 довічних термінів кожного у в'язниці суворого режиму і 174 років позбавлення волі. Решту 13 обвинувачених вимагають засудити щонайменше до трьох довічних ув'язнень і до термінів до 30 років позбавлення волі у в'язниці суворого режиму", - зазначає агентство.

В ході спроби перевороту загинуло понад 240 чоловік.

Нагадаємо, Туреччина заявила про знищенні 44 бойовиків ІДІЛ в Сирії. В ході зіткнень загинув один турецький солдат, ще двоє отримали поранення.