ua en ru

У Туреччині правозахисників можуть засудити до 15 років ув'язнення

У Туреччині правозахисників можуть засудити до 15 років ув'язнення Фото: турецькі правоохоронці (egm.gov.tr)

Таке покарання загрожує 11 правозахисникам

Прокуратура Туреччини просить суд призначити для 11 правозахисників покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років. Серед підсудних, яких стосується позиція прокуратури, громадянин Німеччини Петер Штойдтнер, а також директорка турецького відділення правозахисної організації Amnesty International Іділ Езер, передає DW.

Зокрема зазначено, що прокуратура звинувачує правозахисників в участі у "озброєному терористичному угрупованні".

Як повідомлялося, Штойдтнера заарештували 5 липня 2017 року неподалік від Стамбула під час семінару для турецьких правозахисників. Крім нього, затримали шведського IT-фахівця Алі Гараві та дев'ятьох турецьких активістів, у тому числі Езер. Усіх звинуватили у підтримці нібито "терористичної організації".

Через спробу державного перевороту торік турецька влада посилила переслідування в країні. Через це тисячі людей були заарештовані, численні ЗМІ закриті, понад 100 тисяч державних службовців звільнені з роботи. Загалом у в'язницях Туреччини пребуває близько 160 журналістів та представників медіа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині в рамках розслідування спроби державного перевороту влада розпорядилася затримати 133 співробітників міністерств.