ua en ru

У Туреччині перейменовують стадіони на догоду Ердогану

У Туреччині перейменовують стадіони на догоду Ердогану Фото: стадіон "Тюрк Телеком Арена" змінив назву

Із назв прибирають нелюбе президенту Туреччини слово "арена"

Стамбульський футбольний клуб "Галатасарай" змінив назву свого стадіону з "Тюрк Телеком Арена" на "Тюрк Телеком Стадіон". З назви прибрали нелюбе президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану слово "арена", передає DW.

Зазначено, що в такий спосіб менеджмент клубу відреагував на заклик турецького лідера не вживати слова "арена" в назвах стадіонів, пояснив президент "Галатасараю" Дурсун Озбек.

"На заклик нашого вельмишановного президента ми, правління клубу, вирішили змінити назву стадіону", - сказав він.

26 травня Ердоган заявив у Стамбулі, що він "проти арен" у назвах стадіонів і спортивних комплексів та вже дав відповідне розпорядження міністрові спорту країни. Ердоган при цьому вказав на роль "арен" у Стародавньому Римі, де на них влаштовували криваві видовища задля втіхи натовпу.

Повідомляється, що на заклик Ердогана відреагувала й Федерація футболу Туреччини (TFF), викинувши слово "арена" з назв багатьох спортивних комплексів, що згадуються на сайті федерації.

Нагадаємо, раніше Ердоган заявив, що в Туреччині скасують режим надзвичайного стану, коли влада забезпечить у країні стабільність і безпеку.